Eilinen meni taas työn merkeissä ja pitkän työviikon päätteeksi tuli vain lepäiltyä. Tänään onkin sitten jos jonkinnäköistä puuhaa ohjelmassa.
Operaatio pakastimen sulatus alkoi aamulla sillä että suunnittelin sellaiset ruoat, joihin sain menemään sekä perunasipulipakastepussin että kaksi keittojuurespussia. Ja jälkkäriksi puolisen litraa kermajäätelöä ja saman verran mustaherukoita.
Itse herkuttelin keltaisella kanakeitolla, jonka ohjetta muuntelin Valion Mustapekka kermapurkin ohjeesta:
300 g marinoimattomia broilerin suikaileita I paista ja pilko
1 rkl juoksevaa margariinia II kuullota sipulit kattilassa ja mausta currylla, lisää broileri
2 pientä sipulia
2 tl currya
2 x 200 g pussi pakastejuureksi III lisää pakastejuurekset+riisit kattilaan, sekoita lämpimiksi
1 dl basmatiriisiä
1 rkl vehnäjauhoa IV sekoita joukkoon
8 dl vettä V laita kattilaan vesi + liemikuutio, anna kiehua n. 10 minuuttia
1 kanaliemikuutio
2 tl sitruunamehua VI mausta mehulla ja pippurilla
ripaus cayennepippuria
1 prk/2,5 dl Mustapekka ruokakermaa VII kuumenna ja tarjoa!
Keitosta tuli todella hyvää, joten aion tehdä uudelleenkin. Toisena ruokavaihtoehtona oli kinkkukiusaus ja raikkaita, tuoreita vihanneksia.
Ja jälkkäsin laitoin tämännäköiseksi sauvasekoittimella. Tässä herkussa kermajäätelöä, mustaherukkaa ja hiukan maitoa.
Pakastimeen jäi enää yksi kimpale hirven lihaa ja se lähti miehen mukana anoppilaan. Siellä sen valmitus onnistuu takuuvarmasti paremmin ja ehkäpä pääsemme sitä vielä maistamaankin. Sitten vaan napsaisin pakastimen pois päästä ja parissa tunnissa se on jo ehtinyt sulaa ja miltei kuivuakin. Pesaisin kaikki pakastimen laatikotkin, joten pian on taas pakastin käyttökunnossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti